Tak przyszło mi do głowy, że można się czegoś pożytecznego nauczyć poprzez zabawę, co się grywalizacją nazywa
Uczę się hiszpańskiego z takiej jednej stronki dobrze zgrywalizowanej - duolingo.com - no więc pomyślałem, że może ktoś byłby chętny dołączyć. Fajniej uczy się w kilka osób i wręcz nie zauważa się, że to nauka - bo sprawia nam przyjemność, a nauka różnie jest kojarzona
No więc tak. Ja hiszpańskiego nigdy wcześniej się nie uczyłem. To co umiem, pochodzi tylko z internetów i w 70% z duolingo właśnie. Także nie ma co się stresować - w kilka tygodni opanujecie bez trudu wiedzę i umiejętności które ja posiadam z hiszpańskiego (też jestem na początku dopiero).
Nie zależy mi bardzo, aby te języki znać na poziomie płynnej komunikacji, ale w stopniu komunikatywnym, a więc aby rozumieć sens zdań i porozumieć się w podstawowych kwestiach
Fajnie jakby się zebrała taka grupa językowa, bo razem moglibyśmy się od siebie uczyć i mieć przy tym dobrą zabawę. Po jakimś czasie też można skorzystać z ts i sobie gadać
No więc ja osobiście hiszpański lub włoski - piszcie poniżej który was interesuje, a może jeszcze inny?
PS. Obcych języków można się uczyć na duolingo tylko z języka angielskiego. To tym większy plus, bo można 2 języków na raz się uczyć, albo po prostu podszkolić angielski